Helyszínek, FoglalkozásvezetőkGyula


Foglalkozásvezető: Litauszkiné Püski Melinda
Helyszín: Koramentorház
Pontos cím: Budai Nagy Antal u. 1.
Telefonszám: 30/5352984
Email: puskim78@gmail.com

Időpontok:


Minden hónap utolsó csütörtöki napján 10 órától várom a családokat! (Időnként ez változhat.) A foglalkozás a gyulai Koramentorház támogatásával működik, ezért ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. A linket itt találjátok:  https://www.facebook.com/Ringat%C3%B3-B%C3%A9k%C3%A9scsaba-170158506674968/Következő foglalkozás: 2019. február 28.

...

Bemutatkozás:


1978-ban születtem Békéscsabán. Zenei tanulmányaimat is itt kezdtem, ének-zenei általános iskolába és zeneiskolába jártam. Az itt ért zenei élmények mai napig meghatározói életemnek.

 

A békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Szegedi Konzervatóriumban tanultam, és itt végeztem 2002-ben csellóművész-tanár szakon. Tíz éve dolgozom a szarvasi Chován Kálmán Zeneiskolában csellótanárként. Az iskoláskorú gyermekek zenei nevelése nagyon közel áll hozzám, örömmel végzem a munkám.

 

2007-ben született meg az első gyermekem, azóta figyelem bámulattal az egészen kicsik zene iránti nyitottságát. Gyakorló édesanyaként találtam rá a Ringató-országos zenei nevelési programra, és végeztem el az ehhez kapcsolódó módszertani tanfolyamot, Gróh Ilona, Forrai-díjas énektanár irányítása alatt.

2010 óta tartok Ringató foglalkozásokat Békéscsabán, és alkalomszerűen más Békés megyei településen. Mai napig hálás vagyok, hogy megismerkedhettem ezzel a módszerrel, mely a legkisebbek zene iránti nyitottságára épít, de nem él vissza vele, és Kodály Zoltán útmutatásait követve csakis értékes zenei anyagot kínál.

 

Bár a Ringató program a három év alatti gyermekek zenei neveléséről szól, rengeteg elméleti és gyakorlati ismeretet tudtam beépíteni belőle a zenetanári munkámba is.

Hivatásomat végezve egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a művészeti nevelés éppoly fontos a gyermekek számára, mint bármely más tudás megszerzése. A zenélés pedig amellett, hogy az ismereteket bővíti, és ezernyi képességet fejleszt, valódi örömöt képes adni művelőjének. Kodály szavaival: „A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható.”