Helyszínek, FoglalkozásvezetőkDebrecen


Foglalkozásvezető: Horváth Zsuzsa
Helyszín: MODEM
Pontos cím: Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
Telefonszám: +36 70 387 2542
Email: horvizsuzsi@gmail.com

Időpontok:


2020. február 6-án elmarad a foglalkozás technikai okok miatt.

Csütörtökönként - 9:30 - 10:00-ig

és 10:15 - 10:45-ig

Erre a helyszínre bejelentkezés szükséges!

 Ahogy azt a foglalkozáson jeleztem, szeptembertől a Modemben 2 csoportot indítunk a nagy érdeklődésre való tekintettel. Változatlanul csütörtökön lesznek a foglalkozások, egy korábban és egy később kelő csoportnak. :)

Kérésünk, hogy a meghirdetett Modemes Ringatós facebook poszt alá írjátok be magatokat, hogy a korábbi vagy a későbbi csoportba jöttök-e, így tud a csoport arányos lenni létszám szempontjából. Ha van 15 résztvevő jelentkező, akkor mindenképpen a másik csoportba jelentkezzetek. Az utóbbi időben kialakult túl nagy tömeget szeretnénk elkerülni, sokkal jobb, meghittebb lesz kisebb létszámban a foglalkozás. Vagyis erre a helyszínre BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES! Köszönjük megértéseteket!

Foglalkozásunkat a 3. emeleten a Multimédia teremben tartjuk, lift van.

facebook: www.facebook.com/pages/Debreceni-Ringat%C3%B3/111993055611942

Mindenkit szeretettel várunk!

...

Bemutatkozás:


Debrecenben születtem zeneszerető családba. Az éneklés mindennapos volt családunkban, kicsi koromtól hallottam édesanyám hangját házimunka közben, de együtt is sokat énekeltünk. Általános iskolás koromtól kezdtem el zongorázni. Középiskolai tanulmányaimat a Debreceni Református Gimnáziumban folytattam, ahol rengeteg felejthetetlen, gyönyörû élménnyel lettem gazdagabb a kórusban, a Kántusban. Énektanárom, Berkesi Sándor tanár úr nagy hatással volt rám szakmailag. Gimnáziumi éveim alatt kezdtem közelebb kerülni a magyar népzenéhez, citerázni tanultam. 1997-ben ének-népzenetanári diplomát szereztem a Nyíregyházi Fõiskolán. Ebben az évben lehetõséget kaptam óvodáskorú gyermekekkel való zenei foglalkozásra, azóta is szívem csücske ez a korosztály! :) 1997 óta népzenetanárként dolgozom, 2011 óta a Muzsikáló Egészség Alapítvány Zeneiskolájában. Két gyermek édesanyja vagyok: Kata 2000-ben, Borbála 2008-ban született. Találkozásom a Ringatóval sorsszerûnek mondható. Borikával kezdtem el járni Ringatóra, ahol azonnal otthonra találtam - szakmaiságban és lelkiségben. Ott abban a félórában ott van minden, ami számomra fontos a kisgyermek, az anya és a zene kapcsán: anyanyelv, játék, zene, éneklés, népdal, mûdal, vers, mondóka, kánon, mozgás, lüktetés, magyar, más népek más ízû dalai, kreativitás, sokszínûség, változatosság, nyugalom, tánc, anyaság, ölelés, meghittség, huncutság....... Van-e valakinek kiegészítenivalója? :) 2010-ben végeztem el a Ringató módszertani tanfolyamot. Gróh Ili személyisége, szakmaisága megérintett, hamar otthonra találtam a csapatban. Szeretem a Ringatós közösségeinket: a kicsi, saját csoportjainkat és a nagy, országos közösségünket. Felemelõ együtt énekelni, játszani kicsinyeinkkel, együtt, azonos értékrenddel, élménnyel... "Az ének szebbé teszi az életet, az éneklõk a másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak." Kodály Zoltán. Gyertek, pendüljünk egy húron! :) Mindenkit szeretettel várunk debreceni csoportjainkba! Zsuzsi


hirdetés