Helyszínek, FoglalkozásvezetőkTemerin


Foglalkozásvezető: Hanák Rigó Ildikó
Helyszín: Színházterem pincehelyisége
Pontos cím: Petőfi Sándor utca 19
Telefonszám: +381612770693
Email: ildikohr@yahoo.com

Időpontok:


Minden pènteken 18h-korA Ringató - praktikus tudnivalók

A foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez.  Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz.

Természetesen emellett  célunk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel hangszerjátékkal vesszük körül őket, és ha kedvük van bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is

A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni.

Örülünk, ha a foglalkozásainkra nemcsak az anyukák jönnek a gyerekekkel, hanem édesapák és nagyszülők is. 

A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni, nem kell bejelentkezni.

A rendszeresen működő foglalkozások - a hagyományos Ringatók - általában 30 percesek. Ettől eltérő lehet a színpadi, koncerszerű Ringató vagy pl. a hétvégi, ünnepi vagy "apukás" Ringató.

A foglalkozásokon zavaró lehet az esetlegesen előkerülő játék, az elöl hagyott enni- és innivaló!

 

 

...

Bemutatkozás:


Három gyermekes anyuka vagyok,aki egy saját családi vállakozásunk ügyvezetője. Az életem viszont körbeszövik a a gyermekek. Népdalkórusokat vezetek gyerekeknek, hétvégenként egy Gyermekházban tartunk játszóházakat. Már elmúltam 20 éves mikor megismerkedtem a népdalok csodás vilagával, egy igen sikeres Guzsalyas nevű lánykórus tagjakénr. Azóta viszont mindennapjaimban élem őket. Megszólítanak lépten-nyomon:a homokozóban egy kislány dúdolásaban,a gyerekszoba esti zümmögésében, szinpadokon,próbáinkon.A zenébe beleszületni, abban fürdözni, abban nevelkedni kell, a tudatalattiban raktározni a sok jót, ami a dalból fakad. Életelem és eledel. Csak meg kell tanulni befogadni.


hirdetés