KÜLHONI PEDAGÓGUSOK - Ringató módszertani tanfolyam 2021

2021. 02. 27. Gállné Gróh Ili


Figyelem! 2021-re ismét várható! A pontos dátumokat később írjuk ki.

Online vagy a valóságban megszervezett Ringató módszertani képzés a határainkon túl élő magyar pedagógusok számára, melyet a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogat. Állami támogatást korlátozott számban kapnak azok a pedagógusok, akik a Kárpát-medencében élnek. Ők megpályázzák ezt a lehetőséget a beküldött videóanyaggal (lásd a továbbiakban!), közülük választjuk ki a tanfolyam résztvevőit.

A tanfolyam időpontja: 2021....................  naponta .......... óráig.

A képzés ezen a felületen történik: https://meet.google.com/

Nem a Kárpát-medencében élő érdeklődők önköltségesen végezhetik el a tanfolyamot, de ennek a tényleges lehetőségéről is a beküldött videóanyag alapján döntünk. (Alkalmassági vizsga.)

A tanfolyam díja: 85 000.- Ft. Kérem, olvassák el az alábbi részletes tájékoztatót a jelentkezés módjáról és a részvétel feltételeiről.


Külhoni Ringató foglalkozásvezetők online képzése

2021....................

Célunk, hogy a Kárpát-medence minél több településén létesüljenek Ringató csoportok, melyek működésével értékes, a magyar hagyományainkból kiinduló tartalmat, igazi értékeket, élményt kapnak az ott élő kisgyermekes családok. A Ringató foglalkozások fő erényei közé tartozik, hogy segíti a magyar nyelv megőrzését, a magyar identitás kialakítását, erősítését és összetartó közösséget épít.

Mindezek érdekében indul a Ringató módszertani tanfolyam külhoni magyar pedagógusok részére immár negyedik alkalommal. Idén rendhagyóan, online formában folyik a tanítás ezen az oldalon: https://meet.google.com/. A jelentkezőknek ehhez megfelelő technikai feltételekkel kell rendelkezniük.

A jelentkezés módja: - FIGYELEM! A videófelvételt .....................be kell küldeni! Olvasd tovább!

  1. lépés

Minden jelentkezőnek ki kell töltenie egy online jelentkezési lapot ezen az oldalon:

https://www.ringato.hu/index.php?option=tanfolyam&id=15&menu_id=15

  1. A képzésre előválogatással lehet bejutni. Miután a jelentkezési lapot kitöltötte, minden jelentkezőnek el kell juttatnia egy videófelvételt legkésőbb.......................-ig a következő címre: groh.ilona@gmail.com.

A felvétel beküldése után néhány nappal értesítést küldünk az eredményről.

Az előválogatás tudnivalói:

Az előválogatás biztosítja azt, hogy a tanfolyamot elvégők mind emberi, mind szakmai szempontból alkalmasak lesznek a Ringató foglalkozások speciális módszertanának elsajátítására, képesek lesznek Ringató foglalkozásokat vezetni.

Kérjük a jelentkezőket, hogy  küldjenek magukról egy rövid,  5- 10 perces bemutatkozó videóanyagot. A felvétel készülhet egyszerűen telefonnal is otthoni körülmények között.

A videóban a következő praktikus kérdésekre kérünk választ:

  • Miért szeretné elvégezni a tanfolyamot, mi a szándéka a tanfolyamon megszerzett ismeretekkel?
  • Van-e programszervezési tapasztalata? 
  • Aktívan használja az internetet?
  • El tudna-e utazni a lakhelyéhez közeli szomszédos településekre is Ringató foglalkozást tartani? (Könnyen közlekedik?)

Éneklés és hangszeres játék a felvételen:

  • Énekeljen egy feszes (tempo giusto) és egy elbeszélő (parlando) magyar népdalt!
  • Mutassa be hangszeres tudását, játsszon egy rövid, szabadon választott zeneművet. (Lehet egy népdal, gyerekdal is. Zongorázást nem kérünk.)
  • Mondjon el magáról néhány olyan személyes gondolatot, amit szívesen megosztana velünk. (Tanulmányairól, családjáról, élethelyzetéről.)

Az alábbi felvételen Gáll Viktória Emese segítséget ad ahhoz, hogy milyen bemutatkozó anyagot várunk: https://www.youtube.com/watch?v=HZwKOPIbrtk&t=27s