2019 októberében megjelent új lapozóink és az új Borsi mesék ismertetője is hamaroan itt látható!

Minden kiadványunk megvásárolható a könyvesboltokban, az interneten, de hamarosan működni fog a webáruházunk. Addig is, ha valaki mindenképpen közvetlenül tőlünk szeretne - esetleg dedikált - könyvet vásárolni, kérjük, írja meg nekünk a kérését.

Ismertetők a képek alatt!

 Borsi mesék I. - Borsi szimatol, Borsi a gyógyító

 

Borsi mesék II. - Borsi esküvőn, Borsi palacsintája


Borsi mesék III. Borsi ünnepel, Cica-galiba

Gáll Viktória Emese - Borsi mesék - sorozat; 2-4 éveseknek

Az óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló Ringató-mesék (lásd lent) után most a Borsi mesék című új sorozatból a kisebbek is megismerkedhetnek Vica a zenészlány és Borsi a kis tacskó történeteivel. Egy-egy kötetben két mese kapott helyet Szert-Szabó Dorottya teljes oldalas, gyönyörű illusztrációival. A Borsi mesék hangulata és az itt-ott felbukkanó rigmusok, mondókák megőrizték a Ringató könyvek meghittségét, sajátosan kedves, játékos világát. Igazi szépirodalom a legkisebbeknek!

Mindhárom könyv ára 2000.- Ft


Gróh Ilona: Ringató bölcsődéseknek - Jöjj ki, napocska!

Bölcsődések, az őket nevelő családok és a velük foglalkozó szakemberek javát szolgálja. Tulajdonképpen a Ringató "zöld" könyvének a folytatása. Módszertani alapelvek közreadása mellett számos olyan szöveget és dalt tartalmaz a könyv, amely az otthoni és a bölcsődei zenei és irodalmi nevelés alapműve lehet. Bevezetőjében módszertani útmutató olvasható, hanganyaga a honlapon meghallgatható!

A Ringató-foglalkozásokról jól ismert játékok, mondókák és hangutánzók mellett a kötetben helyet kaptak többek között Nemes-Nagy Ágnes, Tamkó Sirató Károly és Weöres Sándor klasszikusai, illetve Varró Dániel, Nyulász Péter, Tóth Krisztina és még sok kiváló költő legkisebbeknek szóló művei is.

(4000.- Ft, letölthető hanganyaggal)


Gróh Ilona - Ölbéli játékok, mondókák, dalok (A "zöld" könyv):

Elsősorban felnőttekhez szóló, de a gyermekek örömét szolgáló kiadvány, amely a népszerű Ringató foglalkozások zenei anyagának javát tartalmazza.

Családi énekes-játékos könyv CD-vel. Ajánlom még a bölcsődei kisgyermeknevelőkek is!

A könyv csak tőlünk rendelhető, üzleti forgalomban nincsen.

4000.- Ft CD-vel)


Gróh Ilona - Hatvan magyar népdal: (A "piros" könyv)

Magyar népdalok gyűjteménye CD-vel.

Szeretettel ajánlom énekelni szerető családoknak, más közösségeknek, pedagógusoknak.

A Dunántúl, Felföld, Alföld, Bukovina és Erdély, valamint Moldva jellegzetes dalainak megtanulását egy CD-melléklet könnyíti meg. Az énekek különlegességét Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Szvorák Katalin, Tintér Tímea, Berecz András és Kobzos Kiss Tamás hangja és egyénisége garantálja. 
A történelmi Magyarország 5 tájegységének jellegzetes dalai mellett a könyvben fontos és érdekes gondolatok, tudnivalók is helyet kapnak.

(4000.- Ft CD-vel)


Gróh Ilona - Sárkányparipán vágtattam: (A "lila" könyv)

Családi énekeskönyv CD-vel. Hatvan gyönyörű, klasszikus gyerekdalt, melyet kisgyermekes családoknak, óvónőknek, tanítóknak, énekelni szerető közösségeknek ajánlok.

A zeneszerzők között Kodály Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Ádám Jenő, a szövegírók sorában pedig Weöres Sándor, Gazdag Erzsi és Csukás István neve szerepel. A gyűjteményben a komponált gyerekdalok mellett más népek dalaival is találkozhatunk, amelyek messzi tájak hangulatát idézik. A CD-n énekszó és sokféle hangszer hangzik fel.

(4000.- Ft CD-vel)


Gróh Ilona - Szunnyadj, kisbaba (kék)

Családi énekeskönyv CD-vel, sok dallal, és hangszerrel.
Kisgyermeknevelők, óvónők, tanítók, énektanárokk számára is ajánlott.

"Legyenek esti dalaitok!" - olvasható a könyv bevezetőjében.

Altatódalokat, mondókákat és verseket tartalmazó könyv.

(4000.- Ft CD-vel)


Gáll Viktória Emese - A gazdi zenész; óvodásoknak, kisiskolásoknak
Minden gyerek szereti a mesét, az állatokat, és kíváncsi, ha hangszert lát: milyen a hangja, hogyan lehet megszólaltatni, miből készült, és egyáltalán, mihez lehet kezdeni vele. Így volt ezzel valaha Gáll Viktória Emese is, aki a Ringató-mesék első kötetében a különböző muzsikusokat és kedvenc népi hangszereiket mutatja be kiskutyájának, Borsinak, tizenkét magával ragadó történettel. 
A könyvhöz tartozó CD-n megszólalnak az egyes mesék hangszerei, ismert és kevésbé ismert magyar népdalok csendülnek fel, melyek kottája a történetek végén megtalálható.
5-10 éveseknek

(4000.- Ft CD-vel)


Gáll Viktória Emese - Borsi a hóban; óvodásoknak, kisiskolásoknak
A Ringató-mesék második kötetében Borsi, a kistacskó, a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal, népi hangszerekkel ismerkedik meg. Zenész gazdája, Vica, a téli időszak jeles névnapjai mellett az év végi ünnepkörről – a Mikulásról, a karácsonyvárásról és az újévről – beszélget kutyusával, kalandjaikat pedig remek muzsika kíséri. Csak egy dolog bosszantja rettentően Borsit: a szomszédban élő gonosz boszorka... A mesék szövetébe egy-egy ismert vagy kevésbé ismert népdal kottája ékelődik, ezzel is arra biztatva a szülőket, hogy mesélés közben énekeljenek is, még tartalmasabbá és bensőségesebbé téve az együtt töltött időt. A dalok megtanulását a könyvhöz tartozó CD segíti, amelyen a történetben felbukkanó hangszereket egytől egyig kiváló muzsikusok szólaltatják meg.
6-10 évesenek

(4000.- Ft CD-vel)


Gáll Viktória Emese - Borsi a kertben; óvodásoknak, kisiskolásoknak
A Ringató-mesék harmadik kötetében Vica és kis tacskója, Borsi alig várja, hogy a hosszú tél után végre kiszabaduljon a kertbe. Lelkesen vetik bele magukat a tavaszi kerti munkákba, ültetnek és vetnek, csakhogy egy titokzatos erdei látogató rendszeresen megdézsmálja a veteményest, és föltúrja az ágyásokat, hiába őrjáratozik a kis kutya…

Vica, a zenész gazdi ezúttal a növényekről mesél Borsnak, de közben akad nyomoznivaló, megmentik a szomszéd nénit, és a tűzoltóknak is lesz dolguk – mert az élet sosem unalmas Borsival! A mesékhez ezúttal is népdalok társulnak, a közös éneklést pedig kotta és CD segíti, amelyen a már jól ismert, kiváló zenészek muzsikálnak.
6-10 éveseknek

(4000 Ft Cd-vel)


Kacagtató – hangutánzó mondókák; bölcsődéseknek, óvodásoknak

Bölcsődéseknek, óvodásoknak, játékos kedvő szülőknek, pedagógusoknak.

Különleges, szórakoztató és egyúttal nagyon hasznos játékra hívom a felnőtteket és a gyerekeket. A népi hangutánzó játékok nem mondókák, nem mesék, nem is versek. Egyikben sem a történeten van a hangsúly, hanem a huncutkodó játékon. Ha bolondozni merünk a mondatokkal, szavakkal, hangokkal, hangszínekkel, a különböző hangmagasságokkal, a szótagok ritmikus ismételgetésével nagy vidámság születik! A gyerekek csodálva és nevetve hallgatják, később a maguk kedvére is mondogatják. A legnépszerűbb állatokhoz kapcsolódó hangutánzókat a népszerű Ringató-foglalkoztatások elindítója, Gróh Ilona gyűjtötte össze, vidám és szellemes rajzaival Maros Krisztina varázsolta ellenállhatatlann

(2000.- Ft)


Ringató-lapozók

Szülők, kisgyermeknevelők, kisgyermekek kezébe - vastaglapú könyvek. Nézegetnivalók, énekelnivalók, mesélnivalók.

1700.- Ft

1500.- Ft

1700.- Ft

1700.- Ft

1700.- Ft

1700.- Ft

1700.- Ft

1700.- Ft

1900.- Ft