Vigyázzunk egymásra!

2020. 03. 21. Gállné Gróh Ili

Segítsünk együtt a zene erejével!

2020. 03. 07. Gállné Gróh Ili

Talán ti is tapasztaltátok már, hogy a közös éneklés és játék olyan élmény lehet, ami átsegít egy-egy nehéz élethelyzeten. Járulj hozzá te is néhány Ringató belépő árával, hogy foglalkozásvezetőink minél több családi átmeneti otthonba juthassanak el, olyan kisgyerekekhez és szüleikhez, akiknek ezek az élmények talán még többet is jelentenek majd:

https://adjukossze.hu/kampany/segitsunk-egyutt-a-zene-erejevel-a-krizishelyzetben-eloknek-1876

Óvodai zenei nevelés - akkreditált tanfolyam 2021 tavaszán

2020. 02. 29. Gállné Gróh Ili

Zenei nevelés az óvodában, óvodáskorú gyerekek zenei nevelése más intézményekben címmel 30 órás akkreditált képzés indul Budapesten.

Időpont: 2021 tavasz

A tanfolyam a kodályi útmutatásokat, illetve Forrai Katalin tanítását követi sok gyakorlati, módszertani ismerettel.

Öt kontinens - egy nemzet - tv riport

2019. 09. 08. Gállné Gróh Ili

A Duna World műsorában beszélhettem a külhoni Ringató foglalkozásokról. Nagyon sokat jelent számomra, hogy a Ringató a határainkon túl összetartja a magyar kisgyermekes családokat.
Számtalan helyen működnek csoportjaink a Kárpát-medencében és távolabbi európai országokban is.

Ringató Zeneóvoda - három korcsoportban a MüPá-ban!

2019. 08. 10. Gállné Gróh Ili

Kinőttétek a Ringató foglalkozásokat? Irány a Ringató Zeneóvoda! Szeptembertől szerda délutánonként Gróh Ili és Gáll Viki három korcsoportban várja az óvodáskorú gyerekeket a MüPá-ban! 
Részletek és jegyvásárlás a MüPa honlapján: www.mupa.hu

A Ringató Könyvkiadó új mesekönyvei: Borsi mesék 2-4 éves gyerekeknek

2018. 11. 09. Gállné Gróh Ili

Szeretettel ajánlom a Borsi mesék sorozatot 2-4 éves gyerekeknek!

A Borsi mesék című új sorozatból a kisebbek is megismerkedhetnek Vica a zenészlány és Borsi a kis tacskó történeteivel. Egy-egy kötetben két mese kapott helyet Szert-Szabó Dorottya teljes oldalas, gyönyörű illusztrációival.

Az új könyv két meséje: 

Borsi palacsintája és Borsi esküvőn

Köszöntő

2018. 10. 27. Gállné Gróh Ili

Szeretettel köszöntök minden látogatót a megújult Ringató honlapon!

Olyan, de olyan régóta tervezem, és olyan, de olyan sokat gondolkodtunk, dolgoztunk, egy remek "stábbal" ezen az oldalon, míg eljutottunk odáig, hogy most kitárjuk a Ringató honlap virtuális kapuját, lépjetek be rajta!

Tudom, hogy még keresgélni kell itt sok mindent, és tudom, hogy egy kis időt kell szánni eleinte a tájékozódásra ezen az oldalon, hiszen a régit szoktátok meg. Azt is tudom, hogy még nem tökéletes minden, és talán hibák is előfordulhatnak itt-ott (köszönöm, ha észreveszitek, és szóltok érte). Igyekszünk, hogy minél előbb minden teljes legyen, jól működjön, sőt a későbbiekben több újdonságot is találni fogtok ezen az oldalon.

 

Egy kis "történelem":

A Ringató program 1991-ben indult Szekszárdon, akkor még nem ez volt a neve a foglalkozásoknak, de tény, hogy ebben az évben kezdtem el kisgyermekes családokkal foglalkozni.

Szekszárd - szeretem ezt a kedves, csendes várost, de már nem itt élek.

Aztán 1998-ban - történelmi pillanat az életünkben - a Duna Televízió háromrészes sorozatot készített velünk, aminek ezt a címet adtuk Bartalus Ilona kiváló zenepedagógussal, zenei szerkesztővel: Ringató.  

Irány a világháló!

A Ringató ekkor még nem volt jelen az interneten, de aztán a fiam biztatására, az ő segítségével megszületett a ringato.hu oldal 2004-ben. Ez volt az első és nagyon sok minden miatt számomra talán a legkedvesebb formája a honlapnak, és ezzel hirtelen kitárult a világ. 

Azóta többféle külsőt öltött ez a weboldal, a tartalma is alakult, csiszolódott, ahogy a Ringató életében is nagyon sok változás történt. Már Budapesten élek, kialakítottam a határainkon túl nyúló hálózatot. A feladatokban nem vagyok egyedül, több mint száz tanítványom, kolléganőm van. Mindenkit megtaláltok, a honlapon, csak keressétek bátran a kolléganőket!

TADAAAAM! Megérkeztünk, és "Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt!

"Néhányan" a kolléganők közül. A kép készítése óta kb. kétszer ennyien vagyunk szerte az országban, világban.

Számtalan kiadványunk segíti a kisgyermekes családokat, pedagógusokat, hogy a művészet eszközeivel neveljenek, gazdagítani tudják a gyerekeket és önmagukat. A rendszeresen működő, lassan 300 helyszínünk mellett évente több nagy rendezvényünk van Budapesten és vidéken is, és kiváló emberek segítik nemcsak a szakmai munkánkat, hanem az úgynevezett marketinget, a programok szervezését, lebonyolítását. 

"Ezer család énekel" - színpad...

...és a nézőtér - 1200 felnőtt ült a hatalmas leszőnyegezett csarnokban. Anyukák, apukák, nagyszülők és gyerekek - énekeltünk

Budapesten a Millenárison.

hirdetés