Hagyományos Ringató

A hagyományos Ringató kb. 15-20 család részvételével zajlik. A foglalkozás 30 perces. Kérjük, hogy akik rendszeres Ringató foglalkozások szervezetésében szeretnének közreműködni, az alábbiakat legyenek szívesek átgondolni, illetve szem előtt tartani:

  • A foglalkozások rendszeressége lehet heti (egy állandó foglalkozásvezetővel) vagy havi (egy állandó, illetve más-más foglalkozásvezetővel).
  • Az ideális helyszín babakocsival is könnyen megközelíthető, akadálymentes, földszinti terem, emeleti helyiség esetén működő lift szükséges.
  • Kb. 40 négyzetméteres, viszonylag üres teremre van szükség, amelyben nincsenek játékok, tornaeszközök, gyerekbútorok.
  • A padlóra kb. 20 négyzetméter rendes szőnyeg vagy padlófilc szükséges (párnákra nincs szükség, polifoam, babzsák, rongyszőnyeg, különféle plédek nem alkalmasak erre a célra).
  • A szőnyeg köré rendezett székek szükségesek a felnőttek számára.
  • Célszerű egy normál magasságú asztal biztosítása.
  • Fontos, hogy a babakocsik, kabátok, egyéb holmik biztonságos tárolása megoldott legyen a bejáratnál, esetleg a terem bejáratának előterében.
  • Jó, ha van pelenkázóhelyiség.

A Ringató foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez.  Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz.

Természetesen emellett célunk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal vesszük körül őket, és ha kedvük van bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is.

A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete. A foglalkozásokon a gyerekeket nem osztjuk csoportokra életkor szerint. Örülünk, ha a foglalkozásainkra nemcsak az anyukák jönnek a gyerekekkel, hanem édesapák és nagyszülők is. A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni, nem kell bejelentkezni.

A rendszeresen működő foglalkozások - a hagyományos Ringatók - általában 30 percesek. Ettől eltérő lehet a színpadi, koncertszerű Ringató vagy pl. a hétvégi, ünnepi vagy "apukás" Ringató. A foglalkozásokon zavaró lehet az esetlegesen előkerülő játék, az elöl hagyott enni- és innivaló!

A késve érkezés, felnőttek egymás közti beszélgetése vagy a megszólaló mobiltelefon zavarhatja a foglalkozást, a céljaink megvalósítását. Székeken, szőnyegen ülnünk, praktikus a kényelmes ruha, zokni (még nyáron is) vagy váltócipő szükséges.

A foglalkozások részvételi díja - mely általában 1.000,- és 1.500,- Ft közötti összeg - mindig az adott helyszíntől függ, de gyakran tartunk ingyenes programokat. Adott helyszín részvételi díjáról a helyi foglalkozásvezetőktől kell érdeklődni. A honlapon megtalálható valamennyi foglalkozásvezetőnk, illetve az összes hazai és határainkon túli helyszínünk. Bízom benne, hogy a kisgyermekes szülők országszerte és a határainkon túl is megtalálnak bennünket, és örömüket lelik a közös éneklésben, játékban.

Ha értesülni szeretnél a Ringatóval kapcsolatos eseményekről, újdonságokról, kiadványokról, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Alapító: Gróh Ilona
KERESÉS
Kutykurutty és a többiek
Gyöngyösi Katalin Vár a bölcsőde
Gyöngyösi Katalin Bölcsődés vagyok
Megfogtam egy szúnyogot - lapozó
Cifra palota
Borsi a kertben