Helyszínek, FoglalkozásvezetőkKolozsvár


Foglalkozásvezető: György Tünde
Helyszín: Kolozsvár, Főtér 23, Áldás Népesség Egyesület székhelye (Magyar Konzulátus udvarán)
Pontos cím: Kolozsvár, Főtér 23, Áldás Népesség Egyesület székhelye (Magyar Konzulátus udvarán. Bejárat a hátsó kapunál.)
Telefonszám: +407 56 65 01 03
Email: tundy1994@yahoo.com

Időpontok:


A foglalkozások 2020-ban január 11-től folytatódnak, minden szombaton 10:30 órától (esetenként több időpontban is) találkozunk az Áldás Népesség Egyesület termében (Magyar Konzulátus udvarán).

Bővebb információ: www.facebook.com/ringatokolozsvar

Mindenkit szeretettel várok! :) György Tünde a nevem, Erdélyben, Gyergyószentmiklóson születtem. A zene, a tánc már gyerekkorom óta szerves része volt az életemnek, amit a későbbiekben tovább vittem magammal. Több éneklő, táncoló közösség aktív tagja voltam hosszú éveken keresztül. Az általános iskola elvégzése után felvételt nyertem a marosvásárhelyi Művészeti Líceumba, oboa szakra. Ezután a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián végeztem alap-, majd mesterképzést, ugyancsak oboa szakon. Ezzel párhuzamosan pedagógiai képzésen is részt vettem.

A zenei nevelés gondolata mindig is foglalkoztatott, a kisgyermekkori zenei nevelés viszont annál inkább. Hiszem, hogy ezek azok az évek, amikor a legtöbbet tehetünk gyerekünk kultúrális és identitás fejlődése érdekében. Az élő zene fontossága, az érzelmek megismertetése és azok fejlesztése, a gyerek-szülő kapcsolat kialakítása elsődleges feladat minden szülő számára. A Ringató foglalkozásokon a közös éneklés, ölbéli játékok által ezt a kapcsolatot próbáljuk kialakítani, erősíteni. Kodály Zoltán azt mondja : "Az anya nem csak a testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel." Ezzel a gondolattal indulva várom nagy szeretettel a kisgyermekes családokat a Ringató foglalkozásaimra. Énekeljünk, játszodjunk, örüljünk, szeressünk együtt. :) 

...

hirdetés