Helyszínek, FoglalkozásvezetőkSárisáp


Foglalkozásvezető: Ughy Tamásné Végh Zsuzsanna
Helyszín: Művelődési Ház
Pontos cím: Malom u. 3, 2523
Telefonszám: 06709496321
Email: zsuzsi.vegh.irj@indamail.hu

Időpontok:


Hétfőnként 10 órától a Művelődési Ház kiállító termében. Ezen a helyszínen nyári szünetet tartok. Szép nyarat kívánok mindenkinek .Ringató foglalkozásra várom szeretettel a legkisebbeket (születéstől -3 éves korig) és családjaikat!

...

Bemutatkozás:


Gyermek éveimet Hajdúszoboszlón töltöttem, ide jártam zenei általánosba és zeneiskolába is. Zongorázni tanultam, majd rátaláltam a néptáncra és abba hagytam a zongora tanulást. Gimnáziumba Debrecenbe jártam Táncművészeti osztályba és mellette a debreceni Forgórózsa Táncegyüttes felnőtt csoportjában táncoltam.Érettségi után a Nyíregyházi Főiskola ének-zene-; népzene tanár szakára nyertem felvételt. 2010-ben diplomáztam. Ebben az évben sikerült is elhelyezkednem az Ürömi József Nádor Általános és Művészeti Iskola népi ének és népi furulya tanáraként, illetve a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola népi ének tanáraként. 2012-ben megszületett Emese, 2013-ban Julcsi, 2015-ben Iluska, 2017-ben Tünde és 2018-ban Lehel nevű gyermekeim. Az itthon töltött idő alatt sem unatkoztam. A közösség megkeresésére elkezdtem néptáncot tanítani és megalakult a Tulipiros Táncegyüttes, amely jelenleg egy óvodás és egy kisiskolás csoporttal működik. Ez adta az ötletet, hogy találjak valamit, ami már a legkisebbeket is megismerteti a népdalkincsünkkel és minőségi időtöltést ad babának és mamának is. A saját gyermekeimen is tapasztalom az ének és a tánc jótékony hatását. Nálunk ez nem kérdés, szinte egész nap dalolunk és a visszajelzések alapján látom mennyivel nyugodtabbak, a szókincsük gazdagabb és a ritmusérzékük, mozgásuk is kifinomultabb, mint sok társuké.

A Ringató mindezt segíti és szeretném ha a közösségünk tagjai is megtapasztalhatnák mind ezt a jót, ha a gyerekek ezáltal gazdagodhatnának.


hirdetés