Helyszínek, FoglalkozásvezetőkBalatonakali


Foglalkozásvezető: Bruckner Szabolcsné Rábaközi Rita
Helyszín: MAG-TÁR-HÁZ
Pontos cím: Balatonakali, Révész u.2.
Telefonszám: +36309973435
Email: rita.rabakozi19@gmail.com

Időpontok:


Következő időpont: Szervezés alatt!Havonta egyszer megbeszélés szerint.

...

Bemutatkozás:


1977-ben születtem Veszprémben. A zene szeretetét édesanyámtól és édesapámtól kaptam ajándékba, akik - bár hivatásuk szerint nem zenész emberek - nagy hangsúlyt fektettek zenei nevelésemre.
Zenei Általános Iskolába jártam, hegedülni, később brácsázni, zongorázni tanultam majd megismerkedtem az éneklés rejtelmeivel.
Ének-zene tanár, hittanár,  pedagógiai bölcsész,  magánénektanár - énekkamaraművész, majd zeneterápia  szakon végeztem.
 

2001-ben a III.  Országos és Nemzetközi Veszprémben megrendezett énekverseny operakategóriájának győztese voltam.
2003 óta Nivegy-Völgyi zeneiskolában tanítok szolfézst illetve 2010-től Magánéneket.

Két gyermekem zenei nevelését már pocaklakókként elkezdtem és azóta is fantasztikus élményekben van részem, a zenei nevelés hatásaival kapcsolatban.
2007 őszén elvégeztem a Ringató módszertani tanfolyamot,
így ma már Ringató foglalkozásvezetőként adhatom át a zene szeretetét,
fontosságát és fejlesztő hatását, édesanyáknak és gyermekeiknek.

2010-ben alkalmam volt tanítani a New Jersey illetve a New Brunswicki Magyar Iskolákban az Egyesült Államokban, ahol megelevenedtek Kodály szavai: „ Az általános zenei lélek fejlesztés mellett a zenében a magyarrá nevelésnek olyan eszközét bírjuk, amit semmi más nem pótol…..a tudat alatti magyarság első talpköve a nyelv, a második a zene.”

2014-ben diplomáztam a Pécsi Tudományegyetem Művészeti-Orvosi karának közös képzésében Zeneterapeutaként, azóta rendszeresen tarok foglalkozásokat a Balatonfüredi Állami Szívkórházban.

2015-ben csatlakoztam a Te Hangodat Ismerem Alapítvány PIC osztályokon végzett munkájához és elindítottam a programot a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban.

Úgy gondolom az “értékes zene” a testi-lelki harmónia egyik alapja, mely segít egyensúlyba tartani bennünket, ebben a rohanó, anyagias világban. Nekünk zenészeknek pedig hivatásunk megmutatni az utat, és lélekben felemelni és adni magunkból embertársainknak


hirdetés