Helyszínek, FoglalkozásvezetőkBudapest XVIII. kerület


Foglalkozásvezető: Zempléni Mária
Helyszín: Rózsa Művelődési Ház
Pontos cím: 1181 Bp., Városház utca 1-3.
Telefonszám: 0036707191943
Email: rozsamh@gmail.com, maria.zempleni@gmail.com

Időpontok:
Szeretettel várom a környékbeli kisgyermekes családokat Ringató foglalkozásaimra, énekelni, játszani, mókázni.

Kezdés a 18. kerületi Rózsa Művelődési Házban 

minden szerdán

délelőtt 9.30-kor!

Gyertek bátran! Mulassunk jókat együtt, szerdánként!

...

Bemutatkozás:


Az éneklés, muzsikálás örömét édesanyámtól kaptam életre szóló ajándékként, mely öröm gyermekkorom óta átszövi életemet. Ez vezetett az úton, melyet követve először a klasszikus zenével, hegedûvel ismerkedtem és néptáncoltam, majd késõbb lehetõségem nyílt egy kicsit a népzene gyönyörûségeibe is betekintést nyerni: citerázni, népi hegedülni. Szerencsésnek érzem magam, mert nagyszerû zenetanáraim, tanítóim, karvezetõim voltak, akik zeneértõ és zeneszeretõ emberré neveltek és megérttették velem milyen fontos érték a muzsika, a hagyomány, a zenei anyanyelv. Talán az õ példájukra - és saját magamon tapasztalva, hogy milyen rendkívül fontos dolog az igényes (zenei) nevelés - választottam én is tanítói szakmát.

Zenei általános iskola és zeneiskola után a Szent István Király Zenemûvészeti Szakközépiskolába jártam szolfézs és hegedû szakra, majd az ELTE Tanítóképzõ Fõiskolai Karán szereztem diplomát 2007-ben. Az élet úgy hozta, hogy még azon a nyáron férjemmel Londonba költözünk és itt keztem el elõször a legapróbbak korosztályával foglalkozni egy hétvégi magyar iskola keretein belül. A témában való tájékozódás közben találkoztam elõször a Ringató programmal és innen, a távolból is látva-érezve, hogy micsoda érték ez, vettem fel a kapcsolatot Gállné Gróh Ilivel, majd végeztem el a Ringató tanfolyamot 2010 õszén. Ili kisugárzó erejével, mérhetetlen tudásával és tapasztalatával sok-sok erõt adott nekem ahhoz, hogy elindítsam Ringató foglalkozásaimat Londonban, és ez rendkívül sokat jelentett számomra. Csodálatos, megható érzés volt megtapasztalni, ahogy a hazájuktól távol élõ magyar anyukák gyakran hosszú utazások árán is eljöttek, hogy magyarul énekeljenek, mókázzanak gyermekeikkel.  Azt gondolom, mindannyiunknak fontos, hogy életben tartsuk szép magyar dalainkat, élvezzük az éneklés örömét és felszabadító erejét és valahogy úgy érezem, hogy kisgyermekes szülőként az anyanyelvi éneklés még nagyobb érzelmi erővel bír.

2020-ban, mikor a világ egy nagyot fordult mindenkivel, a mi életünk úgy alakult, hogy 14 év londoni élet sok-sok tapasztalatával és két kinn született, már nagyobbacska iskolás gyermekünkkel hazaköltöztünk Budapestre. Hivatásomat, a tanítást, muzsikálást itthon is törtetlenül folytatom és folyamatosan keresem, hogy hogyan lehetek javára saját magamnak,  családomnak és tágabb környezetemnek.

Boldog vagyok – és hálás – hogy ezt a feladatot vállalhattam, hogy megoszthatom másokkal is a zene csodáját, az éneklés örömét. Hiszem, hogy ez mindenen átsegít bennünket!


hirdetés