Helyszínek, FoglalkozásvezetőkNagymácséd


Foglalkozásvezető: Cséfalvay Ivett
Helyszín: Falusi könyvtár
Pontos cím: Školský objekt 888.
Telefonszám: +421905365727
Email: csivett@centrum.sk

Időpontok:


Hétfőnként 10:00-tólBejárat az iskola épületében, a bérházak felőli oldalon. 

...

Bemutatkozás:


Tanító néni vagyok egy felvidéki faluban, Nagymácsédon. Többek között énekre, a zene szeretetére tanítom az alsó tagozatos gyerekeket. Első osztályos tanítóként tapasztalom, milyen fontos szerepe van például a ritmusérzéknek az olvasás, szótagolás elsajátításában, vagy az éneklésnek a kellemes, szorongásmentes légkör kialakításában.

2006-ban, gyermekeim születése után hallottam a Ringatóról. Ők voltak az első "haszonélvezői", velük-nekik énekeltem, mondókáztam, játszottunk. Sajnos lakóhelyünk közelében nem volt Ringató, így igazi résztvevői nem lehettünk a foglalkozásoknak. 2013-ben, amikor Dr. Gálné Gróh Ilona ellátogatott Galántára, hogy bemutató foglalkozást tartson, már a keresztgyermekeimmel tapasztalhattam meg a közös játék magával ragadó erejét. Ez az élmény és az akkor négy hónapos Down-szindrómás keresztfiam voltak a mozgatórugói, hogy a tanfolyamot elvégezve, aktív tagja legyek a Ringató-foglalkozást vezetők lelkes csapatának.

7 év tapasztalatával a hátam mögött határozottan állíthatom, hogy a Ringató-foglalkozások egyre több jótékony hatását fedezem-fedezzük fel: nem csak a babákra van pozitív hatással, hanem a mamákra, a családra, bizonyos értelemben a környezetre is.


hirdetés