Helyszínek, FoglalkozásvezetőkKiskunfélegyháza


Foglalkozásvezető: Dr. Szabóné Csikai Ágnes
Helyszín: Szent István Közösségi Ház
Pontos cím: Kiskunfélegyháza, Szent István tér 3.
Telefonszám: +36 30 3555827
Email: szabocsikaiagi@gmail.com

Időpontok:
Szeretettel várom az énekelni, gxermekükkel játszani szerető kisgyermekes családokat!

...

Bemutatkozás:


Általános és középiskolai tanulmányaimat a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnáziumban végeztem. 1985-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zeneiskolai Tanárképző Intézet Debreceni Tagozatán zeneelmélet-szolfézs szakán diplomáztam. 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Középiskolai Énektanárképző Kiegészítő szakán egyetemi oklevelet szereztem. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel eddigi pályám során különböző korosztályok zenei nevelésével foglalkozhattam. Pedagógiai gyakorlatomban kezdettől fogva fontosnak tartottam, hogy a gyermekek, tanítványaim felszabadultak legyenek az óráimon, öröm legyen számukra az éneklés, a közös muzsikálás. Napjainkban ez a pozitív érzelmi hatás azonban egyre kevésbé közvetíthető. A probléma gyökere- úgy gondolom- a kisgyermekkori zenei nevelés hiányára vezethető vissza. Kodály Zoltán így írt erről: �Ha a lélek parlagon marad szinte hétéves korig, abban már nem terem meg, amit csak a korábbi művelés vethet meg benne.�

 2006-tól foglalkozom intenzíven kisgyermekkori zenei neveléssel,  Kecskeméten és környékén hétről hétre játszunk, éneklünk együtt a kisgyermekes családokkal egészséges környezetben. Mivel magam is kisgyermekkoromtól Kodály elveire épülő iskolatípusban jártam, a Ringató foglalkozások koncepciója első pillanattól természetesnek tűnt számomra. A Ringató módszertani tanfolyam elvégzését követően örömmel kapcsolódtam a védjegyhasználó kollégák közé. Szeretném megismertetni a kecskeméti és a környező települések családjaival a kisgyermekkori zenei nevelésnek ezt az egyedülálló lehetőségét. Úgy gondolom, Kodály szülővárosában méltó helye van a Ringató programnak.

2015. decembertől heti rendszerességgel látogatom a Bács-Kiskun Megyei kórház koraszülött részlegét, ahol Ringató foglalkozásvezetőként  a "Te hangodat ismerem" programot képviselem.


hirdetés