Helyszínek, FoglalkozásvezetőkBékéscsaba


Foglalkozásvezető: Litauszkiné Püski Melinda
Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ
Pontos cím: Széchenyi u. 4.
Telefonszám: 30/535-2984
Email: puskim78@gmail.com

Időpontok:
2020. szeptemberétől, amennyiben lehetséges lesz, újraindulnak a foglalkozások. Amint biztosat tudok, jelzem!

További információ itt: https://m.facebook.com/Ringató-Békéscsaba-170158506674968/?ref=bookmarks

...

Bemutatkozás:


1978-ban születtem Békéscsabán. Zenei tanulmányaimat is itt kezdtem, ének-zenei általános iskolába és zeneiskolába jártam. Az itt ért zenei élmények mai napig meghatározói életemnek.

 

A békéscsabai Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Szegedi Konzervatóriumban tanultam, és itt végeztem 2002-ben csellóművész-tanár szakon. Tíz éve dolgozom a szarvasi Chován Kálmán Zeneiskolában csellótanárként. Az iskoláskorú gyermekek zenei nevelése nagyon közel áll hozzám, örömmel végzem a munkám.

 

2007-ben született meg az első gyermekem, azóta figyelem bámulattal az egészen kicsik zene iránti nyitottságát. Gyakorló édesanyaként találtam rá a Ringató-országos zenei nevelési programra, és végeztem el az ehhez kapcsolódó módszertani tanfolyamot, Gróh Ilona, Forrai-díjas énektanár irányítása alatt.

2010 óta tartok Ringató foglalkozásokat Békéscsabán, és alkalomszerűen más Békés megyei településen. Mai napig hálás vagyok, hogy megismerkedhettem ezzel a módszerrel, mely a legkisebbek zene iránti nyitottságára épít, de nem él vissza vele, és Kodály Zoltán útmutatásait követve csakis értékes zenei anyagot kínál.

 

Bár a Ringató program a három év alatti gyermekek zenei neveléséről szól, rengeteg elméleti és gyakorlati ismeretet tudtam beépíteni belőle a zenetanári munkámba is.

Hivatásomat végezve egyre inkább meggyőződésemmé válik, hogy a művészeti nevelés éppoly fontos a gyermekek számára, mint bármely más tudás megszerzése. A zenélés pedig amellett, hogy az ismereteket bővíti, és ezernyi képességet fejleszt, valódi örömöt képes adni művelőjének. Kodály szavaival: „A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható.”

 

 

 


hirdetés